NT2 School

Taalcursussen van Uitgeverij Boom.

Wat is het: digitale school met cursussen en toetsen Nederlands op verschillende niveaus voor anderstaligen en docenten
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: taal, NT2 
Links: NT2 School (algemene pagina) en NT2 School (portal; inlog nodig, eventueel direct aan te maken)
Kosten: vanaf € 25,-
Meer informatie:
NT2-uitgeverijBoom

NT2 School helpt anderstaligen om Nederlands te leren en succesvol in te burgeren. Deze digitale school heeft cursussen Nederlands voor beginners én gevorderden, een grammaticatraining, uitspraaktraining en een training Kennis van de Nederlandse Maatschappij. 

Diverse NT2-cursussen en -toetsen Nederlands op verschillende niveaus, een cursus grammatica, uitspraak en kennis van Nederland. Je vindt hier bijvoorbeeld de cursus 'Naar Nederland', het officiële zelfstudiepakket ter voorbereiding op het basisexamen Inburgering. Vanuit 34 talen, prijs vanaf € 25,-.

Voor docenten is NT2 School een platform met extra gratis lessen, docentenhandleidingen en methodeondersteuning. Docenten kunnen onafhankelijk van tijd en plaats klassen maken, leerlingen uitnodigen, lessen voorbereiden en hun leerlingen monitoren en sturen. Zo hebben zij tijdens de les tijd voor wat zo belangrijk is: praten, praten, praten.

Bij vragen en licentie-aanvraag: e-mail nt2@uitgeverijboom.nl

Materialen selecteren

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.