Lees en Schrijf! Taal op je werk

Ervaringen uit de praktijk met lees- en schrijfproblemen op het werk, en hoe die op te lossen.

Wat het is: Nederlands leren op internet
Onderdeel van: Aanbod
Aandachtsgebied: taal, NT1
Links: Lees en Schrijf; zie details in inhoudsoverzicht Oefenen.nl
Kosten: gratis voor Bibliotheken; werkboekprijzen op de website
Vorm: online oefenen

Dit programma is onderdeel van Oefenen.nl.

Lees en Schrijf! is geschikt voor mensen die moeite hebben met het lezen van teksten en die schrijven lastig vinden.
In twaalf afleveringen spreekt Dieuwertje Blok met mensen die moeite hebben (gehad) met lezen en schrijven. Ze hebben ervaren hoe dat is op hun werk. Ze vertellen ook wat ze hebben gedaan om beter te lezen en schrijven en hoe het nu met ze is.
Monique van Bokkum geeft iedere aflevering handige lees- en schrijftips. Bij elke aflevering horen oefeningen in lezen, schrijven en spelling. De oefeningen gaan over situaties op het werk. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het loonstrookje lezen, reiskostenformulier invullen en een sollicitatiebrief schrijven.

Bij dit programma kunnen deelnemers ook de app Samen leren gebruiken.

Materialen selecteren

• De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.