Beter rekenen

Online oefeningen in rekenvaardigheden

Wat is het: dagelijkse online testen rekenen 
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: taal, rekenen 
Link: Beterrekenen 
Kosten: gratis 
Vorm: online oefenen

Dit programma is onderdeel van Oefenen.nl.

Op de beterrekenen-website vind je de belangrijkste basisprincipes van en oefeningen met rekenen. Je kunt je aanmelden en elke werkdag een uitnodiging voor de nieuwe test ontvangen. Je kunt op de site een flyer/poster downloaden om leerlingen mee te werven in de bibliotheek. Er is ook een app, een mobiele versie.

Met een inlog bij Beter Rekenen staan elke werkdag vier opgaven voor je klaar. Indien gewenst ontvangen deelnemers elke werkdag een e-mailbericht met een link rechtstreeks naar de test. Bij elke opgave kan men een antwoord klikken en verzenden waarna direct zichtbaar is of de juiste antwoorden gekozen zijn en een korte uitleg. Er is ook inzicht in hoe de andere deelnemers het (gemiddeld) gedaan hebben. En men kan de score van de afgelopen zes weken vergelijken met de gemiddelde score van alle deelnemers. Er zijn drie niveaus, van beginner (1F) tot flink gevorderd (3F). 

Communicatiemiddelen
Op de website vind je ook een voorbeeldposter voor in de bibliotheek. 

Materialen selecteren

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.