Aanbod

Hier vind je veel programma's, gericht op kwetsbare burgers. Wil je weten hoe je de programma's kunt aanbieden aan de doelgroep? Kijk dan bij Aanpak

Zie ook de website van Steffie.nl met allerlei onderwerpen, eenvoudig uitgelegd voor mensen met een verstandelijke beperking, ouderen en laaggeletterden.

De programma's

Je kunt gebruikmaken van deze programma's die de KB inkoopt voor Bibliotheken. Bekijk het overzicht van alle centraal ingekochte programma's.

Oefenen.nl
Een deel van de programma's behoort tot Oefenen.nl, herkenbaar aan het clipje met Oefenen.nl rond het logo. Oefenen.nl biedt online programma's voor mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Zij kunnen oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Tegelijkertijd leren zij over thema’s als bijvoorbeeld werk, gezondheid en opvoeding. 

Voor de Bibliotheek is een licentie beschikbaar voor Oefenen.nl.

Materialen kiezen

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis lesmateriaal te kiezen uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie geeft vrijwilligers, docenten en Bibliotheek-medewerkers info over alle materialen in de Bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, lees- en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen. 
  • De Wegwijzer voor de collectie NT1 en NT2 met een praktische beslisboom helpt snel materiaal te kiezen voor gebruikers met taalvragen. Met toelichting.

Meer  over Adviescollectie, Materialenwijzer en Wegwijzer