Communicatie

Communicatie met je netwerk

Laat intermediairs, gemeentelijke instanties, het UWV en collega’s precies weten wat je aanbiedt. Zij kunnen mensen naar je verwijzen.

Zet de diensten duidelijk op je website, maak een folder die je kunt uitdelen, en vergeet niet om je diensten aan te melden bij G!DS. Ze worden dan automatisch zichtbaar op Taalzoeker.nlDigitaal Hulpplein.nl en Dutch Roadmap voor vluchtelingen.

Communicatie met je doelgroep

Je doelgroepen zijn niet (digi)taalvaardig. Hen bereik je dus niet snel met een website of een folder. Probeer te achterhalen waar zij hun tijd doorbrengen en zoek hen op: bij de voetbalclub, supermarkt of huisarts.

Gebruik beeld en duidelijke taal. Vermijd woorden die denigrerend kunnen overkomen (‘laaggeletterd’, ‘digibeet’, ‘gemakkelijke boeken’). Een woord als ‘bijscholing’ klinkt beter, zo suggereerde een cursist.

Communicatie & PR

  • Communicatieplan Bekijk details

    Hoe vind je gegadigden voor je dienstverlening op basisvaardigheden en informeer je je netwerk? Dat kan op veel manieren: via social media, met een berichtje in de krant of via-via. Alles begint met een...

    Bekijk details van Communicatieplan

  • Promotiematerialen Bekijk details

    Er zijn vele manieren om je doelgroepen te bereiken. Hier een aantal voorbeelden en tips.

    Bekijk details van Promotiematerialen