Communicatie

Communicatie met je netwerk

Laat intermediairs, gemeentelijke instanties, het UWV en collega’s precies weten wat je aanbiedt. Zij kunnen mensen naar je verwijzen.

Zet de diensten duidelijk op je website, maak een folder die je kunt uitdelen, en, niet te vergeten, meld je diensten aan bij G!DS. Ze worden dan automatisch zichtbaar op Taalzoeker.nlDigitaal Hulpplein.nl en Dutch Roadmap voor vluchtelingen.

Communicatie met je doelgroep

Je doelgroepen zijn niet vaardig met een computer of met de Nederlandse taal. Hen bereik je dus niet gemakkelijk met een website of een folder. Zoek ze op, probeer erachter te komen waar je doelgroepen hun tijd doorbrengen: bij een voetbalclub, de supermarkt of de huisarts?

Gebruik illustraties en duidelijke taal. Vermijd in je communicatie woorden die als denigrerend kunnen overkomen (‘laaggeletterd’, ‘digibeet’, ‘gemakkelijke boeken’). Een woord als ‘bijscholing’ klinkt veel beter (suggestie van een voormalig cursist).

Communicatie & PR

  • Communicatieplan Bekijk details

    Hoe vind je gegadigden voor je dienstverlening op basisvaardigheden en informeer je je netwerk? Dat kan op veel manieren: via social media, met een berichtje in de krant of via-via. Alles begint met een...

    Bekijk details van Communicatieplan

  • Promotiematerialen Bekijk details

    Er zijn vele manieren om je doelgroepen te bereiken. Hier een aantal voorbeelden en tips.

    Bekijk details van Promotiematerialen