Beleid

Beleid

Beleid maken is nadenken over wat je doet en waarom je het doet. Voor bibliotheken die basisvaardigheden aanbieden is het ook: goed om je heen kijken in het netwerk. Wat zijn de landelijke, provinciale en lokale kaders? Met wie ga je samenwerken en op welke manier?

Nationaal beleid

 • Wetgeving Bekijk details

  De verschillende wetten geven het kader waarbinnen je als bibliotheek opereert. Basisvaardigheden zijn verankerd in het DNA van de bibliotheek. Aan de orde komen: Wsob, WEB, Participatiewet, Wmo en AWBZ.

  Bekijk details van Wetgeving

 • Nationale programma’s Bekijk details

  Een overzicht van de nationale programma's basisvaardigheden: Tel mee met Taal is het nationale actieprogramma, Taal voor het Leven is het uitvoeringsprogramma voor volwassenen. Bibliotheek en Basisvaardigheden...

  Bekijk details van Nationale programma’s

Lokaal beleid

 • Samenwerken met de gemeente Bekijk details

  Bibliotheken die diensten basisvaardigheden en/of een digiTaalhuis willen aanbieden doen er goed aan zich zichtbaar en duidelijk te positioneren in het sociaal domein en bij gemeenten.

  Bekijk details van Samenwerken met de gemeente

 • Samenwerken met lokale partners Bekijk details

  Alle organisaties die veel ervaring hebben met specifieke doelgroepen of bepaalde thema’s kunnen interessant zijn voor bibliotheken: bijvoorbeeld SeniorWeb voor computercursussen aan senioren en een asielzoekerscentrum...

  Bekijk details van Samenwerken met lokale partners

 • Voorbeelden collega's Bekijk details

  Voorbeelden van beleidsontwikkeling door collega-bibliotheken en een aantal tips van Bibliocenter over goed samenwerken. Heb je zelf een mooi voorbeeld? Deel dat met je collega's en mail het naar basisvaardigheden@kb.nl.

  Bekijk details van Voorbeelden collega's

Op zoek naar teksten van wetten, programma's en onderzoeksrapporten?

Ga naar onze pagina Documentatie