Aan de slag met programma's van Oefenen.nl

Gepubliceerd op: 29 september 2017 10:56

In november organiseert de KB met Oefenen.nl op vier locaties een training voor bibliotheekmedewerkers om te werken met de programma's van Oefenen.nl. Hier krijg je handvatten om cursussen voor het publiek op te zetten met programma's rondom rekenvaardigheden.

Doelen

• Kennismaken met de programma's Tel je Geld en de Budgetplanner op Oefenen.nl
  • Weten hoe het Volgsysteem werkt
  • Weten hoe je een cursus budgetteren kunt geven voor de klanten van jouw Bibliotheek
  • Weten hoe je deze programmering structureel inbedt in je organisatie

Belangrijk om te weten: met deze programma’s help je mensen niet uit de schulden. Ze zijn nadrukkelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen niet in de schulden raken.

Trainer

Anita Middel geeft de trainingen. Zij is mede-ontwikkelaar van de programma's op Oefenen.nl.

Data en locaties

• 13 november Stadkamer Centrum, Zwolle, 10:00-12:30 uur, inloop vanaf 9:30 uur
  • 16 november Den Bosch, 10:00-12:30 uur, inloop vanaf 9:30 uur
  • 21 november de Bibliotheek Rotterdam, 10:00-12:30 uur, inloop vanaf 9:30 uur
  • 28 november OBA, Amsterdam, 10:00-12:30 uur, inloop vanaf 9:30 uur

Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen aan de training. Hierbij geldt dus: vol is vol.
Belangrijk: neem een eigen laptop en oortjes mee.

Inschrijven

Stuur een mailtje aan Seher Hazinedar, e-mail seher.hazinedar@kb.nl; geef hierbij duidelijk aan bij welke bijeenkomst je aanwezig wilt zijn.

Huiswerk vooraf

• Kennismaking, ervaringen met doelgroep en onderwerp uitwisselen
  • Toelichting op de cursus Budgetteren
  • Presentatie Tel je Geld en Budgetplanner op Oefenen.nl