Prinses Laurentien over Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 8 september 2017 07:58

De 13e Week van de Alfabetisering is gestart. HK Prinses Laurentien lichtte het initiatief toe, al voordat zij de Week feestelijk opende in Zoetermeer. Ter plekke werd ook de eerste Goede Daden Winkel geopend.

Over de Week van de Alfabetisering kwam Prinses Laurentien aan het woord in een interview op RTL.

Veel bibliotheken schenken aandacht aan het voorkomen en terugdringen van laaggeletterdheid. Tijdens de Week organiseren 155 bibliotheken bijzondere activiteiten, denk aan een rijdend taalcafé, een letterlunch, een dictee, een voorleesactiviteit. Voor alle leeftijden is er iets te beleven.

Stichting Lezen & Schrijven heeft onderzoek laten doen: 66% van de Nederlanders kent niemand in hun omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en/of computeren. Ook het totaalaantal laaggeletterden wordt onderschat – en dat terwijl 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen.

Ook nog meedoen aan de Week? Meld dan je activiteit hier aan of ga naar een van de veertig Goede Daden Winkels om een bijdrage te leveren!