Hernieuwde Taalzoeker over op G!DS

Gepubliceerd op: 28 februari 2018 11:27

Stichting Lezen & Schrijven gaat haar Taalzoeker vernieuwen. De Taalzoeker is een website voor volwassenen om alle taalcursussen in de buurt te vinden. De stichting stapt voor de achterliggende database van de Taalzoeker over op G!DS. Dit is gunstig voor Bibliotheken, want zo wordt het aanbod dat zij invoeren ook getoond in de Taalzoeker.

Stichting Lezen & Schrijven verstuurt hierover in week 10 een mailing naar de aanbieders en naar de Taalhuis-coördinatoren met de volgende instructie:

1. Als het aanbod in jouw regio al in G!DS wordt bijhouden, hoef je niets te doen.
  2. Als je het aanbod bijhoudt in een overzicht in bijvoorbeeld Excel, kun je dit overzicht delen met de contactpersoon voor G!DS van jouw Bibliotheek. Hij of zij zorgt dan (eventueel ondersteund door het landelijke invulteam van de Koninklijke Bibliotheek) dat de gegevens in G!DS komen.
  3. Als je niet zeker weet wat de situatie in jouw regio is, kun je dit navragen bij je provinciale contactpersoon voor G!DS.

Jouw Bibliotheek kan dus worden benaderd om het aanbod in te voeren in G!DS. Wees hier op voorbereid.

Deze samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven is een volgende stap naar een landelijk dekkende sociaal-educatieve kaart.

Inhoudelijke vragen over het proces: Maaike Toonen, e-mail maaike.toonen@kb.nl
Vragen over G!DS: Lisenka Akse, e-mail lisenka.akse@kb.nl