Communicatietoolkit Bibliotheek en Belastingdienst 2018

Gepubliceerd op: 7 februari 2018 13:29

Ook in 2018 stelt de KB een communicatietoolkit beschikbaar. Hiermee kun je de consument attent maken op de hulp bij belastingaangifte die jouw Bibliotheek biedt. Vanaf 8 februari staan de materialen op de landelijke huisstijlportal. Je kunt ze aanpassen aan jouw lokale situatie, downloaden en/of laten drukken. Het concept is gebaseerd op de campagne van 2017 waarin drie rolmodellen centraal staan.

Gebruik de communicatietoolkit voor je eigen activiteiten. De uitingen doen recht aan de verschillen tussen Bibliotheken. Je kunt de inhoud makkelijk aanpassen aan het aanbod van je eigen Bibliotheek. Zo maak je snel helder wat het publiek wel (en ook niet) kan verwachten.

Inhoud
De communicatietoolkit bevat zowel uitingen voor de doelgroep zelf als voor de sociale omgeving. Het gaat om de volgende uitingen in diverse varianten en afmetingen:
• Communicatieplan (hierin lees je onder meer hoe je de communicatietoolkit kunt inzetten)
• Teksten voor persbericht, nieuwsbrief, het web en eigen flyers
• Advertenties
• Flyers
• Headers voor Facebook, Twitter en nieuwsbrief
• Posters
• Raamsticker
• Roll-up banners
• Website banners
• Video voor social media en narrowcasting

Toolkits Klik & Tik en Digisterker
Dit jaar zijn er voor Klik & Tik en Digisterker aparte toolkits met promotiemateriaal beschikbaar. Deze cursussen kun je natuurlijk het hele jaar inzetten, maar vooral ook tijdens de aangifteperiode is het goed om promotie te maken voor digitale vaardigheden.
De toolkit Digisterker was er al, en is aangevuld met een roll-up banner.
De toolkit Klik & Tik is toegevoegd. De Klik & Tik-beelden zijn ook los te downloaden via de portal Landelijke Huisstijl.

Aanpassen, downloaden en bestellen
De materialen zijn beschikbaar via de portal Landelijke huisstijl onder Marketing. Let op: je hebt een inlog nodig voor deze portal. Heeft je Bibliotheek die nog niet, vraag er dan meteen een aan.
De materialen zijn te downloaden en aan te passen met eigen tekstvarianten. Of je kunt de materialen kant-en-klaar bestellen.

Social mediacampagne
Rondom de belastingaangifte zet de KB een kleine social mediacampagne in, in de vorm van een video. De campagne is gericht op de doelgroepen senioren, laagopgeleiden en allochtonen. De video is ook beschikbaar in de communicatietoolkit.

Communicatie vanuit de Belastingdienst
Op dinsdag 13 februari verstuurt de Belastingdienst een persbericht waarin ook de Bibliotheek wordt genoemd als plek waar je terechtkunt voor hulp bij aangifte. Ook wordt de Bibliotheek als samenwerkingspartner genoemd op www.belastingdienst.nl/aangifte bij het onderdeel ‘Kan ik hulp krijgen’. En er staan vanaf 13 februari praktijkvoorbeelden uit Veldhoven en Heerhugowaard op de corporate site van de Belastingdienst.

Ben je er klaar voor?
Op 28 februari gaat de aangiftecampagne vanuit de Belastingdienst van start.
Zorg dus dat je Bibliotheek op tijd klaar is en alle medewerkers geïnformeerd zijn. We wensen je veel succes met alle activiteiten tijdens de aangifteperiode!

Over de communicatietoolkit: Jet Govers, e-mail jgovers@probiblio.nl
Over de samenwerking Bibliotheek en Belastingdienst: Maaike Toonen, e-mail maaike.toonen@kb.nl