Bibliotheken helpen werkzoekenden: overeenkomst met DeBroekriem

Gepubliceerd op: 27 september 2017 08:13

De KB heeft een overeenkomst gesloten met Stichting DeBroekriem, om de doorontwikkeling van het domein Werk & Inkomen bij de openbare bibliotheken te ondersteunen. Stichting DeBroekriem is het landelijke platform voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in Nederland.

De netwerkbijeenkomsten behandelen een inhoudelijk thema waarvoor Stichting DeBroekriem een toolkit ontwikkelt om de bibliotheken te ondersteunen.
Eind 2017 krijgen tien bibliotheken de kans om als partner aan te sluiten. Op 15 januari vindt er een groot carrière-event plaats waarna meer bibliotheken de kans krijgen om deel te nemen aan het project.

In combinatie met ander landelijk aanbod - zoals 'Zoek Werk, Walk & Talk' of 'Op weg naar werk' - kan de Bibliotheek haar positie op het gebied van werk en inkomen verder versterken door werkzoekenden een leertraject op maat aan te bieden.