Belastingspreekuur: ook komende maanden

Gepubliceerd op: 3 oktober 2017 15:51

Organiseer een financieel spreekuur rond het project de Bibliotheek en Belastingdienst. In de toolkit vind je voorbeelden van andere bibliotheken plus een landingspagina die je kunt aanpassen.

Een belastingspreekuur is niet alleen van toepassing in de aangifteperiode voor de inkomsten-belasting. Ook in andere maanden zijn mensen bezig met belastingzaken. Denk bijvoorbeeld aan de zorg- en huurtoeslag.

Voor de aangifteperiode hebben bibliotheken massaal ICT-faciliteiten ingericht en hier bekendheid aan gegeven. Ook de komende tijd kunnen mensen behoefte hebben aan deze voorzieningen. Zij willen bijvoorbeeld toeslagen aanvragen, bezwaar aantekenen tegen de definitieve toekenning of hebben hier vragen over.
Het is daarom goed dat mensen de Bibliotheek kunnen vinden. Maak in huis en op de website duidelijk wat zij mogen verwachten en waar zij met vragen terechtkunnen. Zo groeit het besef van het publiek dat de Bibliotheek helpt bij belastingvragen. Het hele jaar. Dat kan door zelf hulp te bieden of door te verwijzen naar partners.

Documenten in toolkit
Om je op weg te helpen hebben we een aantal voorbeelden van andere bibliotheken op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht.

Ook vind je een landingspagina voor het publiek die je kunt aanpassen voor de website van jouw Bibliotheek. Bekijk de voorbeeld-landingspagina. Deze is ook te vinden in de toolkit, pijler 3.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met de contactpersoon voor de Bibliotheek en Belastingdienst bij jouw POI of met Maaike Toonen (Koninkijke Bibliotheek), e-mail maaike.toonen@kb.nl