Resultaat 1 - 10 (van 163)

• Overleven in de informatiesamenleving

9 mei 2018

De Bibliotheek als hulp om de hoek: Hoe bereiken we met de gemeente en lokale partners mensen die buiten de boot vallen door gebrek aan basisvaardigheden? Hoe organiseren we met elkaar ondersteuning om uitsluiting tegen te gaan?

Bekijk details van Overleven in de informatiesamenleving

• Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden

8 mei 2018

Jouw Bibliotheek helpt mensen verder. Een aarzelende man meldt zich bij de Frontoffice. Hij is doorverwezen door het UWV om iets aan zijn taal te doen. De medewerker stelt hem op zijn gemak. Na een paar vragen en wat voorzichtige antwoorden, weet zij welke collega hem verder kan helpen.

Bekijk details van Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden

• Vierde editie leergang Consulent Basisvaardigheden

4 mei 2018

Ben jij de spil tussen je collega's die werken in het sociaal domein? Dan is de leergang Consulent Basisvaardigheden iets voor jou. Je kunt je nu inschrijven voor alweer de vierde editie, start 4 september. In acht dagen doorgrond je het complexe landschap van basisvaardigheden. Leer je allianties vormen en samenwerken. En weet je hoe je de collectie optimaal kunt inzetten.

Bekijk details van Vierde editie leergang Consulent Basisvaardigheden

• VOG gratis voor vrijwilligers van de Bibliotheek

25 april 2018

Ook jouw Bibliotheek kan een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen voor vrijwilligers. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft dit mogelijk gemaakt. Dit betekent een flinke besparing voor Bibliotheken.

Bekijk details van VOG gratis voor vrijwilligers van de Bibliotheek

• Promotiekar geletterdheid in vier provincies

25 april 2018

In Overijssel, Gelderland, Limburg en Brabant rijdt een promotiekar geletterdheid. Stichting ABC, enthousiaste vrijwilligers en taalambassadeurs gebruiken de kar bij markten en braderieën om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Dat doen zij door te flyeren en gesprekken te starten met nieuwsgierige voorbijgangers.

Bekijk details van Promotiekar geletterdheid in vier provincies

• Week van de Alfabetisering

6 april 2018

Samen met Stichting Lezen & Schrijven vragen we in deze Week van de Alfabetisering (3-9 september) aandacht voor werken aan taalvaardigheid in de Bibliotheek. Beantwoord de enquête: zo kunnen we je de gewenste materialen bieden. Verder worden de materialen van de taalvaardigheidscampagne 2017 aangepast.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Update pilots Hoger bereik

6 april 2018

Tien pilotbibliotheken onderzoeken hoe zij kwetsbare mensen beter kunnen bereiken. De plannen zijn ingeleverd en zij denken na over vragen als: Waar zit de energie in het netwerk? Hoe vraag je aandacht voor laaggeletterdheid? Hoe maken we aanbod op maat?

Bekijk details van Update pilots Hoger bereik

• Promotiemateriaal DeBroekriem

6 april 2018

Op de portal Landelijke huisstijl vind je nu materiaal om de meet-ups voor werkzoekenden van DeBroekriem te promoten. Kant-en-klaar of aanpasbaar met jouw eigen teksten en logo’s.

Bekijk details van Promotiemateriaal DeBroekriem

• Nieuwe publicaties over taalvrijwilligers en over bedrijven

6 april 2018

ProBiblio bracht de afgelopen maand vier publicaties uit: twee over taalvrijwilligers en hun deskundigheidsbevordering. En twee over de samenwerking tussen Bibliotheek en bedrijven op het gebied van basisvaardigheden.

Bekijk details van Nieuwe publicaties over taalvrijwilligers en over bedrijven

• Maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid

6 april 2018

Onderzoek toont opnieuw het belang om laaggeletterdheid aan te pakken. Het onderzoeksrapport en een publicatie in NRC hierover belichten de hoge kosten van laaggeletterdheid, zowel voor de betrokken mensen zelf als voor de samenleving in het algemeen.

Bekijk details van Maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid