Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 150)

 • Uitnodiging Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden

  21 maart 2018

  Laaggeletterdheid staat vaak niet op zichzelf. Kinderen van taalzwakke ouders hebben zelf ook meer kans om laaggeletterd te worden. Op 17 mei tijdens de kennisdag Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden gaan we de krachten bundelen. Vraag ook je collega mee. Door activiteiten voor ouders en voor kinderen te verbinden, kunnen we samen het verschil maken.

  Bekijk details van Uitnodiging Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden

 • Werk & Inkomen: Walk&Talk en DeBroekriem

  19 maart 2018

  In 2017 sloot de KB overeenkomsten om de concepten Walk&Talk en DeBroekriem uit te rollen. Hiermee kan de Bibliotheek het domein Werk & Inkomen verder invullen, als onderdeel van het programma de Bibliotheek en basisvaardigheden. Hoe zien de concepten eruit?

  Bekijk details van Werk & Inkomen: Walk&Talk en DeBroekriem

 • Video samenwerking met DeBroekriem

  13 maart 2018

  Dit filmpje toont de opbrengst van een trainingsdag door DeBroekriem: hoe organiseer je in jouw Bibliotheek netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Hoe pak je het aan en wat kun je deze mensen allemaal meegeven? Hiermee kun je de rol van de Bibliotheek in het sociaal domein verbreden.

  Bekijk details van Video samenwerking met DeBroekriem

 • Hernieuwde Taalzoeker over op G!DS

  28 februari 2018

  Stichting Lezen & Schrijven gaat haar Taalzoeker vernieuwen. De Taalzoeker is een website voor volwassenen om alle taalcursussen in de buurt te vinden. De stichting stapt voor de achterliggende database van de Taalzoeker over op G!DS. Dit is gunstig voor Bibliotheken, want zo wordt het aanbod dat zij invoeren ook getoond in de Taalzoeker.

  Bekijk details van Hernieuwde Taalzoeker over op G!DS

 • Bibliotheek en Belastingdienst: checklist koppeling G!DS en WaaS

  22 februari 2018

  Bibliotheken en POI’s hebben hard gewerkt aan het vullen van G!DS met hun belastingdienstverlening. De koppeling van G!DS met de WaaS is nu gereed. Bibliotheken die de WaaS gebruiken voor hun website, kunnen de ingevoerde gegevens tonen op hun website. Bekijk de stappen voor beide systemen om de koppeling te realiseren.

  Bekijk details van Bibliotheek en Belastingdienst: checklist koppeling G!DS en WaaS

 • Belastingdienst: kostenberekening dienstverlening

  21 februari 2018

  Bekijk de resultaten van het Total Cost of Ownership (TCO) onderzoek naar de kosten die Bibliotheken hebben gemaakt voor hun belastingdienstverlening. Ook kun je een rekenmodel downloaden om de kosten voor je eigen Bibliotheek te berekenen van een cursus.

  Bekijk details van Belastingdienst: kostenberekening dienstverlening

 • Tien pilots: hoger bereik kwetsbare mensen

  7 februari 2018

  Omdat het lastig is de NT1-doelgroep te bereiken, start de KB samen met het ministerie van BZK tien pilots met Bibliotheken om verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Elke pilot heeft een andere focus. De resultaten worden gepresenteerd op 8 november en komen dan voor alle Bibliotheken beschikbaar.

  Bekijk details van Tien pilots: hoger bereik kwetsbare mensen

 • Vervolg samenwerking UWV

  7 februari 2018

  De pilot Living Labs (betere kansen voor mensen op de arbeidsmarkt) wordt niet in dezelfde vorm voortgezet. De samenwerking met het UWV gaat wel door. Good practices worden via deze site gedeeld. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), KB en L&S hebben dit besloten in samenspraak met SPN.

  Bekijk details van Vervolg samenwerking UWV

 • Communicatietoolkit Bibliotheek en Belastingdienst 2018

  7 februari 2018

  Ook in 2018 stelt de KB een communicatietoolkit beschikbaar. Hiermee kun je de consument attent maken op de hulp bij belastingaangifte die jouw Bibliotheek biedt. Vanaf 8 februari staan de materialen op de landelijke huisstijlportal. Je kunt ze aanpassen aan jouw lokale situatie, downloaden en/of laten drukken. Het concept is gebaseerd op de campagne van 2017 waarin drie rolmodellen centraal staan.

  Bekijk details van Communicatietoolkit Bibliotheek en Belastingdienst 2018

 • 17 mei: Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden

  7 februari 2018

  Kom op donderdag 17 mei met je collega naar Utrecht voor de studiedag Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden, van Kunst van Lezen en het programma Bibliotheek en basisvaardigheden.

  Bekijk details van 17 mei: Laaggeletterdheid: voorkomen en bestrijden