Resultaat 1 - 10 (van 98)

• Campagne taalvaardigheid: nieuwsbrief nummer 3

17 augustus 2017

Zojuist is de derde nieuwsbrief verschenen over de Campagne Taalvaardigheid van De Bibliotheek en basisvaardigheden.

Bekijk details van Campagne taalvaardigheid: nieuwsbrief nummer 3

• Oproep: wie wil meedenken over de marketing van basisvaardigheden in 2018?

15 augustus 2017

De vraag die centraal staat is: Wat hebben bibliotheken nodig om de programma's rondom basisvaardigheden in 2018 lokaal goed te promoten?

Bekijk details van Oproep: wie wil meedenken over de marketing van basisvaardigheden in 2018?

• BOP 2016: Dienstverlening basisvaardigheden sterk geprofessionaliseerd

11 augustus 2017

De dienstverlening van bibliotheken rondom basisvaardigheden voor volwassenen is de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Het aanbod is breed, er wordt met veel lokale partners samengewerkt en er is meer aandacht voor de effecten van de dienstverlening. Dit blijkt uit het rapport ‘[Dienstverlening openbare bibliotheken rondom basisvaardigheden voor volwassenen 2016.

Bekijk details van BOP 2016: Dienstverlening basisvaardigheden sterk geprofessionaliseerd

• Succesvolle start belastingdienstverlening in de Bibliotheek

27 juli 2017

Bibliotheken, Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst kijken tevreden terug op de eerste aangifteperiode inkomstenbelasting. In de aanloop naar de deadline 1 mei maakten veel burgers gebruik van de gratis ondersteuning in bibliotheken.

Bekijk details van Succesvolle start belastingdienstverlening in de Bibliotheek

• Oefenen.nl: invulbaar certificaat

27 juli 2017

Je kunt een certificaat in pdf downloaden en een ingevulde print uitreiken aan de deelnemers. Bijvoorbeeld tijdens de laatste les. Er zijn drie varianten: Klik & Tik, Lees en Schrijf! en een algemene versie. Het certificaat bevat het landelijke Bibliotheek-logo.

Bekijk details van Oefenen.nl: invulbaar certificaat

• Landelijke dag Basisvaardigheden

21 juli 2017

Het programma voor de landelijke dag Basisvaardigheden op 2 november 2017 is bekend. Je kunt je nu ook inschrijven.

Bekijk details van Landelijke dag Basisvaardigheden

• Leergang Consulent Basisvaardigheden, wachtlijst

12 juli 2017

Meedoen aan de nieuwe zevendaagse leergang Consulent Basisvaardigheden? Zet jezelf op de wachtlijst. Je krijgt dan bericht zodra de data voor de tweede editie (start najaar 2017) bekend zijn. De interesse in de leergang is groot. De eerste editie was dan ook snel volgeboekt. De leergang biedt gerichte ondersteuning, zowel rond theorie als in de praktijk, en is bestemd voor bibliotheekmedewerkers op hbo-niveau die (vooral) werken in het sociaal domein.

Bekijk details van Leergang Consulent Basisvaardigheden, wachtlijst

• Verslag bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst (3 juli)

11 juli 2017

Begin deze maand bespraken zo'n vijftig bibliotheekmedewerkers de dienstverlening rond de belastingaangifte 2016. In een prettige en informatieve sfeer kwamen ook ideeën en aanbevelingen voor het vervolg aan de orde. Lees het verslag en de presentaties.

Bekijk details van Verslag bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst (3 juli)

• Verslag landelijke dag De Bibliotheek en integratie (20 juni)

30 juni 2017

Op 20 juni jl. vond de Landelijke dag Bibliotheek en integratie plaats. Meer dan honderd deelnemers ontmoetten elkaar tijdens deze boeiende bijeenkomst. Lees over de bevindingen.

Bekijk details van Verslag landelijke dag De Bibliotheek en integratie (20 juni)

• De Bibliotheek en integratie: over vluchtelingen, inburgering en de Bibliotheek

30 juni 2017

De factsheet Bibliotheek en integratie ProBiblio (juni 2017) legt uit wat de Wet inburgering zegt over vluchtelingen, asielzoekers en statushouders. En welke rol de Bibliotheek hierin kan spelen. Wat doen het Rijk, het COA en de gemeente? Hoe zit het met de participatieverklaring? Wat mogen nieuwkomers wel en niet doen? De factsheet is als pdf te downloaden.

Bekijk details van De Bibliotheek en integratie: over vluchtelingen, inburgering en de Bibliotheek