Resultaat 1 - 10 (van 133)

• Leergang Consulent Basisvaardigheden: eerste ervaringen

12 december 2017

Je kunt je nog aanmelden voor de derde editie van de leergang Consulent Basisvaardigheden tot 20 december. Dan kun je 25 januari al van start. Twee groepen gingen je voor. Lees de eerste drie reacties.

Bekijk details van Leergang Consulent Basisvaardigheden: eerste ervaringen

• 15 januari: Blue Monday Festival

8 december 2017

Wil jij netwerkbijeenkomsten organiseren voor werkzoekenden? Een grotere rol spelen in het sociaal domein? Nieuwe doelgroepen aantrekken? Meld je dan aan voor het Blue Monday Festival.

Bekijk details van 15 januari: Blue Monday Festival

• Oefenen.nl: ontkoppel niet-actieve deelnemers

7 december 2017

Op 1 januari 2018 wordt de licentie van Oefenen.nl verlengd. Ontkoppel uiterlijk 31 december 2017 de niet-actieve deelnemers. Deze accounts vallen na 1 januari vrij voor hergebruik én we besparen kosten voor niet-gebruikte accounts.

Bekijk details van Oefenen.nl: ontkoppel niet-actieve deelnemers

• Nieuw promotiemateriaal Digisterker

7 december 2017

In de landelijke huisstijlportal vind je nu nieuw promotiemateriaal voor Digisterker. Kant en klaar of aanpasbaar met jouw eigen teksten en logo’s.

Bekijk details van Nieuw promotiemateriaal Digisterker

• Subsidieregeling laagtaalvaardige ouders

7 december 2017

Vanaf januari kan de Bibliotheek weer subsidie aanvragen binnen de regeling Tel mee met Taal. Dat kan nu ook voor projecten en trajecten voor laagtaalvaardige ouders. Hiervoor is 4 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen kan van 1 januari tot 30 juni 2018.

Bekijk details van Subsidieregeling laagtaalvaardige ouders

• Programma landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

6 december 2017

Het programma van 22 januari 2018 is bekend. Dan is de landelijke bijeenkomst over de belastingdienstverlening in de Bibliotheek. We kijken kort terug op de ervaringen in 2017. En we kijken vooral vooruit naar de aangifteperiode 2018. Met de toelichting, paneldiscussie en ondersteuning vanuit de werkgroep, kunnen we het bereik verder opvoeren.

Bekijk details van Programma landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

• Kamerbrief voortgang Tel mee met Taal

29 november 2017

In de brief informeren de betrokken bewindslieden de Tweede Kamer over de resultaten tot nu toe van het actieprogramma Tel mee met Taal. Ook schrijven zij dat het kabinet jaarlijks 5 miljoen euro extra uittrekt voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Bekijk details van Kamerbrief voortgang Tel mee met Taal

• Verslag landelijke dag Basisvaardigheden 2 november

17 november 2017

Het verslag van deze dag staat online. Met tekst, foto's, filmpje, presentaties en veel meer. Bekijk alle informatie. Heb je de evaluatie nog niet ingevuld? Het kan nog tot 28 november.

Bekijk details van Verslag landelijke dag Basisvaardigheden 2 november

• Landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

8 november 2017

Op maandagmiddag 22 januari 2018 ben je welkom op de landelijke bijeenkomst over de belastingdienstverlening in de Bibliotheek. Kijk mee terug naar de ervaringen in 2017. En bespreek de acties, ideeën en ondersteuning voor de aangifteperiode 2018. Zo kunnen we samen het bereik nog verder vergroten.

Bekijk details van Landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

• Adviescollectie basisvaardigheden uitgebreid

8 november 2017

De Adviescollectie basisvaardigheden bevat nu ongeveer 200 titels. Hiermee is een goede basis gelegd voor de lokale dienstverlening rond basisvaardigheden. De focus van de Adviescollectie ligt op taalvaardigheid, maar er zijn ook materialen opgenomen, gericht op digitale vaardigheden en rekenen.

Bekijk details van Adviescollectie basisvaardigheden uitgebreid