Resultaat 1 - 10 (van 119)

• Stappenplannen voor Oefenen.nl

3 oktober 2017

Nieuw: stappenplannen voor groepsbijeenkomsten rond drie programma's van Oefenen.nl: Tel je Geld plus de Budgetplanner, Zorgen voor 2 en De Liedjeskast. Hiermee zet je snel en efficiënt een compleet programma op in jouw Bibliotheek.

Bekijk details van Stappenplannen voor Oefenen.nl

• Belastingspreekuur: ook komende maanden

3 oktober 2017

Organiseer een financieel spreekuur rond het project de Bibliotheek en Belastingdienst. In de toolkit vind je voorbeelden van andere bibliotheken plus een landingspagina die je kunt aanpassen.

Bekijk details van Belastingspreekuur: ook komende maanden

• Aan de slag met programma's van Oefenen.nl

29 september 2017

In november organiseert de KB met Oefenen.nl op vier locaties een training voor bibliotheekmedewerkers om te werken met de programma's van Oefenen.nl. Hier krijg je handvatten om cursussen voor het publiek op te zetten met programma's rondom rekenvaardigheden.

Bekijk details van Aan de slag met programma's van Oefenen.nl

• Oefenen.nl: laagdrempelig materiaal past bij doelgroep

28 september 2017

De meest genoemde redenen voor het gebruik van de materialen van Oefenen.nl zijn: de laagdrempeligheid en de goede aansluiting bij de doelgroepen waarmee de begeleiders werken. Dit blijkt uit onderzoek van Oefenen.nl.

Bekijk details van Oefenen.nl: laagdrempelig materiaal past bij doelgroep

• 3 oktober: webinar Taal op Oefenen.nl

27 september 2017

Op dinsdag 3 oktober van 16.00 tot 17.00 uur is er een webinar over de taalprogramma’s op Oefenen.nl. Fouke Jansen vertelt welke programma’s dat zijn, wat de niveaus zijn, en hoe je ze kunt inzetten en voor wie. Deelname is gratis. Meld je wel vooraf aan.

Bekijk details van 3 oktober: webinar Taal op Oefenen.nl

• Oefenen.nl: licentiegebruik bij samenwerking met derden

27 september 2017

Jouw Bibliotheek beschikt over een licentie voor Oefenen.nl. Hiervoor gelden strikte voorwaarden. Belangrijk is samenwerking met derden; je mag partners géén gebruik laten maken van de licentie. Hoe zit dat precies?

Bekijk details van Oefenen.nl: licentiegebruik bij samenwerking met derden

• Bibliotheken helpen werkzoekenden: overeenkomst met DeBroekriem

27 september 2017

De KB heeft een overeenkomst gesloten met Stichting DeBroekriem, om de doorontwikkeling van het domein Werk & Inkomen bij de openbare bibliotheken te ondersteunen. Stichting DeBroekriem is het landelijke platform voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in Nederland.

Bekijk details van Bibliotheken helpen werkzoekenden: overeenkomst met DeBroekriem

• Programma Digisterkerdag bekend

22 september 2017

Het dagprogramma met alle workshops van de Digisterkerdag op donderdag 12 oktober is bekend. De bijeenkomst vindt plaats bij Cultura in Ede, van half tien tot vier. Bekijk het programma.

Bekijk details van Programma Digisterkerdag bekend

• Nieuwe url’s basispakket digitale content

20 september 2017

Let op: vanaf 1 november verandert de URL van de landelijk ingekochte content. Dit betekent dat ook de programma’s Slimme Nieuwslezer, Oefenen.nl en Theorie.nl een andere URL krijgen.

Bekijk details van Nieuwe url’s basispakket digitale content

• BOP-rapportage ‘Dienstverlening Belastingdienst en digitale vaardigheden’

20 september 2017

Maar liefst 88 bibliotheken boden dit jaar al een belastingspreekuur aan. Hiermee is de doelstelling voor 2017 (minimaal 30 bibliotheken) ruimschoots gehaald. Dit blijkt uit het rapport ‘Dienstverlening Belastingdienst en digitale vaardigheden’.

Bekijk details van BOP-rapportage ‘Dienstverlening Belastingdienst en digitale vaardigheden’