Theorie.nl

Een oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.

Wat het is: een oefenprogramma theorie-rijbewijs

Onderdeel van: Aanbod

Websitewww.theorie.nl

Kosten: gratis in 2017

 

De KB Inkoopcommissie stelt samen met de KB het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl beschikbaar voor alle bibliotheken. Hiermee kunnen in 2017 alle bezoekers van de Bibliotheek, leden en niet-leden, gratis oefenen voor hun theorie-examen scooter(bromfiets), auto of motor.

De samenwerking met Theorie.nl is in eerste instantie voor een jaar, om te zien of bezoekers (met name jongeren) interesse hebben in deze dienstverlening. Eind 2017/begin 2018 besluiten we of het aanbieden van het oefenprogramma wordt voortgezet en uitgebreid.

Hoe kan jouw bibliotheek meedoen?

Heel simpel. Op een of meerdere computers in jouw Bibliotheek maak je een link naar het oefenprogramma om het gratis beschikbaar te stellen en via de homepage toegang te bieden. De leverancier, Theorie.nl, heeft hiertoe inmiddels de meeste IP-adressen van bibliotheken doorgevoerd. In deze bibliotheken kan de bezoeker nu al gratis oefenen (dus zonder inlog) met de examenprogramma’s scooter (bromfiets), auto of motor. Dit kan zowel op een computer in de Bibliotheek als op de eigen mobiel, tablet of laptop, mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de Bibliotheek.

Wat moet je doen?

  1. Check via www.theorie.nl binnen de muren van jouw bibliotheek of je IP-adres is doorgevoerd waardoor je zonder inlog toegang krijgt tot de examens.
  • Krijg je een inlogscherm? Voer dan eerst stap 2 uit.
  • Als je geen inlogscherm krijgt ga je direct naar stap 3.

2. Als je een inlogscherm krijgt, dan is je IP nog niet aangesloten. Je kunt de IP-nummers uit je bibliotheek dan mailen aan info@theorie.nl. De leverancier zal de IP-nummers doorvoeren (eventueel na check bij de KB om zeker te zijn dat we alleen bibliotheken aansluiten) en je krijgt bericht als je aangesloten bent.

3. Als je IP aangesloten is: zet dan het bijgevoegde Theorie.nl-logo gekoppeld aan deze link (https://theorie.nl/?utm_source=bibliotheek&utm_campaign=2017&utm_medium=link) op de homepagina van een of meerdere PC‘s. Gebruik alleen deze link. Het is namelijk de enige manier voor Theorie.nl en de KB om het gebruik te meten.

Promotie

Maak deze dienst bekend door aandacht op je site, nieuwsbrief etc. Je mag het Theorie.nl-logo hiervoor gebruiken. In de bijlage vind je een voorbeeldtekst voor een nieuwsbrief/de site, een lokaal persbericht en het logo van Theorie.nl. Uiterlijk begin mei ontvangen jullie aanvullend promotiemateriaal om deze dienst lokaal onder de aandacht te brengen. Zorg er dus voor dat jouw bibliotheek begin april aangesloten is!

Voorbeeld persbericht