Taalklas.nl

Online programma's om Nederlands te oefenen: uitspraak, lezen en schrijven. Sinds kort is er ook een Engelstalige versie.

Wat het is: Nederlands leren op internet: vocabulaire, uitspraak, lezen en schrijven; sinds kort ook Engels voor beginners

Dit is onderdeel van: aanbod

Aandachtsgebied: taal, (NT1), NT2, Engels

Links: Taalklas; taalklas Engels; details in inhoudsoverzicht Oefenen.nl;

Kosten: gratis voor bibliotheken

Cursusmateriaal: naar de werkboeken


In deel één van Taalklas.nl leren en oefenen deelnemers online de Nederlandse taal. In filmpjes en vrolijke liedjes leren ze vooral heel veel woorden. Men leert de woorden uitspreken, lezen en schrijven. Ze gaan over het huis, het lichaam, het weer, vrienden en familie, eten, op school, het verkeer, de winkel en vrije tijd. Mensen die meer taalklas.nl willen en hun inburgeringsexamen willen afleggen kunnen met NL-vaardig verder op de computer oefenen in een werkboek en via privéles op de computer.

Taalklas.nl 2 is moeilijker en behandelt meer woorden en zinnen. Bij elk hoofdstuk horen twee filmpjes met 1 verhaal: een huis bekijken, praten met de buurvrouw, ruilen in de winkel, de dokter en het werk bellen als je ziek bent, (vrijwilligers)werk, naar school en naar de bibliotheek. Men leert woorden en zinnen uitspreken, lezen en schrijven.

Taalklas.nl Plus: 300 nieuwe woorden en zinnen over alledaagse onderwerpen. Men oefent door te luisteren, te lezen en te schrijven. Een goede opstap naar de Lees en Schrijf!-programma’s van Oefenen.nl.

Taalklas.nl Engels

Nieuw in 2017: Taalklas Engels voor beginners