Taalkit DUTCH

Hét pakket voor bibliotheken die taalonderwijs willen bieden aan vluchtelingen zonder status.

 

Wat het is: taalcursussen Nederlands voor vluchtelingen met ondersteuningsmateriaal voor vrijwilligers

Dit is onderdeel van: aanbod

Aandachtsgebied: taal, NT2

Voor wie: vluchtelingen die nog geen status hebben

Link: Taalkit DUTCH

Accounts bibliotheken: vraag een gratis account aan bij de KB

Kosten: gratis voor bibliotheken

Promotievideo: kijk hier de informatievideo Taalkit DUTCH

 

De Taalkit DUTCH biedt structuur en ondersteuning aan vrijwilligers die lesgeven aan vluchtelingen die nog geen status hebben. Het pakket bestaat uit een handleiding voor vrijwilligers, materiaal voor de deelnemer en de leerroutes Welcome op Oefenen.nl. Voor de leerroutes kunt u als bibliotheek inlogcodes aanvragen bij de KB waarmee vluchtelingen (geen statushouders) kunnen inloggen. 

Handleiding Taalkit DUTCH

In de algemene Handleiding over de Taalkit DUTCH voor vrijwilligers staan richtlijnen voor de aanpak van taallessen voor een periode van twintig weken en voor drie niveaus: alfabetisering, laag- en midden-opgeleiden en hoogopgeleiden. Deze leerroutes zijn niet toegankelijk via de reguliere Oefenen.nl-toegang.

Materiaal voor de deelnemer

Het materiaal voor de deelnemer bevat tools waarmee de deelnemer zelfstandig op een verantwoorde manier kan leren van het taalaanbod om hem heen (bijvoorbeeld een persoonlijke woordenlijst met oefeningen).

Bestellen accounts voor de Taalkit DUTCH

Voor de Leerroutes Welcome op Oefenen.nl is een aparte inlogcode nodig. Met die code logt een vluchteling in op de homepage van Oefenen.nl en kan hij zelf aan de slag waar en wanneer hij wil. Dat kan op een computer, smartphone of tablet. De leerroutes hebben Taalklas.nl als basis, aangevuld met bijvoorbeeld Oefen Lingo en Lees en Schrijf! Het Leesplankje.

Bibliotheken kunnen kosteloos maximaal 20 accounts aanvragen met het aanvraagformulier accounts Taalkit DUTCH op de website van de KB. De accountinformatie wordt geleverd op kaartjes om uit te delen aan vluchtelingen. De KB stuurt de accounts toe in pakketten van 20 met daarbij 20 flyers voor vrijwilligers, 30 Arabische flyers, 10 Engelse flyers, en 10 Tigrinya flyers.

Taalkit DUTCH is een vrijwillig initiatief van CINOP en St. Expertisecentrum Oefenen.nl.

Meer informatie